Passage 1 : Mr. Jones’s holiday

تعطیلات آقای جونز

داستان کوتاه صوتی انگلیسی Mr. Jones’s holiday

سطح مقدماتی
لهجه بریتیش | British
تمرین دارد
ترجمه فارسی دارد
لینک کوتاه enpd.ir/e698
تنظیمات
Mr. Jones Had a few days’ holiday, so he said, “I’m going to go to the Mountains by train.”
آقای جونز تعطیلی چند روزه ای داشت. پس (با خودش) گفت: «می خواهم به وسیله قطار به کوهستان بروم.»
He put on his best clothes, took a small bag, went to the station and got into the train.
او بهترین لباس هایش را پوشید ، کیف کوچکی برداشت ، به ایستگاه قطار رفت و سوار قطار شد.
He had a beautiful hat, and he often put his head out of the window during the trip and looked at the mountains.
او یک کلاه زیبا داشت و غالباً در طول سفر سرش را از پنجره بیرون می‌بُرد و به کوهستان نگاه می‌کرد.
But the wind called his hat off.
اما باد کلاهش را برد.
Mr. Jones quickly took his old bag and threw that out of the window too.
آقای جونز سریعاً کیف قدیمی اش را برداشت و آن را نیز از پنجره به بیرون پرتاب کرد.
The other people in the carriage laughed. “Is your bad going to bring your beautiful hat back?” they asked.
افراد دیگر داخل کوپه خندیدند و (از آقای جونز) پرسیدند : «کیف تو می‌خواهد کلاه قشنگت را برگرداند؟»
“No, Mr. Jones answered, “but there’s no name and no address in my hat, and there’s a name and an address on the bag. someone’s going to find both of them near each other, and he’s going to send me the bag and the hat.”
آقای جونز پاسخ داد: «نه، هیچ نام و آدرسی درون کلاه من وجود نداشت اما یک نام و یک آدرس روی کیف وجود داشت. کسی که هر دوی آنها را کنار هم پیدا کند ، کلاه و کیف را برایم می فرستد.»

تمرین و یادگیری

تمرین شماره ۱ :

Which of these sentences are true and which are false?

(با توجه به داستان بالا) کدام یک از این جملات صحیح و کدام غلط هستند؟

۱. Where did Mr Jones go for his holiday?
Ans: Mr Jones went to the mountains for his holiday.
۲. how did he go there?
Ans: He went there by train.
۳. what did he often do during the trip?
Ans: He often put his head out of the window during the trip.
۴. what did the wind do then?
Ans: The wind pulled his hat off.
۵. what did Mr Jones do?
Ans: Mr Jones quickly took his old bag and threw that out of the window too.
۶. what did the other people in the carriage do then?
Ans: The other people in the carriage laughed.
۷. what did they say?
Ans: They asked: ” Is your bad going to bring your beautiful hat back?”
۸. and what did Mr Jones answer?
Ans: Mr Jones answered: ” there’s no name and no address in my hat, and there’s a name and an address on the bag. someone’s going to find both of them near each other, and he’s going to send me the bag and the hat.”

تمرین شماره ۲ :

Answer these questions.

روی یک کاغذ به این سوالات جواب دهید و سپس صحت پاسخهای خود را بررسی نمایید.

تمرین شماره ۳ :

جمله مربوط به هر تصویر را در زیر آن قرار دهید.